Voor de bruiloft

Ooit hoorde ik iemand zeggen:’ De voorbereidingen van een vakantie of reis zijn eigenlijk net zo leuk als de reis zelf’. Soms is het hard werken, want je moet alles zorgvuldig plannen en organiseren. Maar door dat je naar een mooie reis toe te werkt bereid je je hart voor al het moois wat je te wachten staat.

Als bruidsfotograaf ben ik ook al in beeld voor de reis daadwerkelijk begint. Ik maak graag herinneringen tastbaar. En dat kan ik niet alleen. Daarvoor mogen we samenwerken om zo de prachtige momenten gevangen te nemen in foto’s. Ik wil jullie dit geven. Mooie en eerlijke verhalen die spreken tot de harten van jullie zelf en de harten van de mensen dicht bij jullie.

Tijdens de bruiloft

Ontspan… Dit is jullie dag! Er is een tijd van voorbereidingen geweest en nu mogen jullie gaan genieten van de prachtige dag. Een dag waarin jullie feest zullen vieren, elkaar trouw zullen beloven en een dag waarin liefde, familie en vriendschap tastbaar zal zijn.
Een dag vol prachtige momenten die ik op een zo mooi mogelijke manier wil vangen. Ik vang deze momenten door dichtbij alles mee te beleven. Ik begeef mij graag tussen al jullie vrienden en familie. Een afgeleid kind, een intens genietende oma, die vriend die een grapje er uit floepte en die prachtige lach van jou! Het zijn allemaal momenten die kostbaar zijn. Het zijn allemaal momenten die er toe doen. En ik mag ze vangen en terug geven aan jullie. Dat is echt te gek!

Na de bruiloft

Na jullie bruiloft zal ik niét kunnen wachten om de foto’s te openen. Het is voor mij altijd een feestje om alle foto’s te mogen selecteren. Ik moet soms hard op lachen van enthousiasme en ben soms geraakt door wat ik terug zie. Ik laat mij soms echt meeslepen in de momenten van de dag.

Na het selecteren bewerk ik alle foto’s en een aantal zal ik een zwart/wit bewerking geven. Om vervolgens een prachtig album te kunnen maken. Een boek is ooit bedacht om verhalen te bewaren en door te kunnen vertellen. In dit geval weliswaar zonder tekst, maar de beelden zijn persoonlijk en spreken daarom boekdelen.
Jullie verhaal, heel tastbaar, voor mij onwijs waardevol om iedere keer zo’n prachtig verhaal te mogen publiceren. Een album is toch altijd heel speciaal om aan het eind in handen te kunnen hebben.


Question & Answer

 Klik op de vragen om de antwoorden te bekijken.

Doorgaans maar ik op een gemiddelde bruiloft tussen de 3000 en de 4500 foto’s. Na de bruiloft selecteer en bewerk ik de beste foto’s en ik lever rond de 25-50 foto’s per uur (afhankelijk van hoeveel er gebeurt). Ik lever geen onbewerkte RAW bestanden. Ik ga altijd voor een krachtig verhaal en zal er voor zorgen dat jullie een te gekke herinnering zullen over houden van jullie bruiloft!

Mijn foto’s hebben warme en soms wat rauwe kleuren en hebben ietwat weg van analoge fotografie. Hiermee wil ik een tijdloze stijl bereiken en vind ik de sfeer en emotie beter tot zijn recht komen. Ik zorg ervoor dat de geselecteerde foto’s nabewerkt worden op kleur en contrast in mijn stijl. Ik werk geen lichaamseigenschappen weg in Photoshop, omdat ik jullie vast willen leggen zoals jullie echt zijn. Be awesome. Be you!

Jullie ontvangen de complete serie foto’s binnen 6-8 weken via een privé online fotogallery. Via de gallery kunnen jullie de foto’s bekijken, downloaden en delen met vrienden en familie. Ook kunnen jullie hier in de favorieten aangeven voor in het trouwalbum. De gallery zal 1 jaar online zijn.

Geen probleem. Ik zie portretshoot  het liefst als een ontspannen samenzijn. Waarin we lekker lol kunnen maken en gekletst kan worden en waarin we de liefde kunnen vieren. Als we in de natuur zijn, lekker wandelen. Ik heb soms wat opdrachtjes om natuurlijke emoties uit te lokken. Ik hoor vaak terug dat stellen het shoot-moment als relaxed hebben ervaren en dat er een ongedwongen sfeer was. En dat kun je als het goed is terug zien in de foto’s.

Wat ik het aller belangrijkst vind is jullie leren kennen in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hier in is ruimte om de bruiloft door te nemen, maar ik wil het liefst van hart tot hart elkaar leren kennen. Ik nodig jullie graag bij mij op de bank uit! Verder ontvang ik graag een paar weken voor de bruiloft een definitief draaiboek. Zo weet ik wat, waar en wanneer de activiteiten zullen plaatsvinden. Ik vind het altijd te gek om contact te hebben in de aanloop naar de bruiloft! Zo leren ik jullie verwachtingen en dromen kennen.

Super! Ik hoef absoluut geen 5 gangen menu voorgeschoteld te krijgen. Een simpel maar voedzame maaltijd is meer dan voldoende. Daarnaast raad ik aan om mij niet aan tafel te plaatsen met jullie gasten, omdat ik vaak tussendoor op moet staan om te fotograferen. Dit zou storend kunnen zijn voor de anderen aan tafel en om constant naast een lege stoel te zitten is ook niet fijn. Een zitplek met zicht op de dinerzaal is voor mij het prettigst.

Mijn ogen zijn denk ik nog wel de belangrijkste gereedschappen die ik heb! Daarnaast gebruik ik digitale spiegelreflex camera’s van Canon en een aantal hele goede Sigma Art lenzen. Ik neem altijd professionele backup apparatuur mee.

Dat is tof! Stuur mij een bericht via het contactformulier om te kijken of ik nog beschikbaar ben op jullie datum. Samen kunnen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen om elkaar beter te leren kennen en de details van de bruiloft door te spreken! Ik kan niet wachten om jullie mooie verhaal te horen en samen met jullie een te gekke dag te beleven.

timonbothInfo