https://timonboth.nl/wp-content/uploads/2017/11/Weide-s-40.jpg

Waarom ik een jaar lang geen familie’s en gezinnen fotografeerde.

by timonboth

Thanks Bram, Mirjam & Kids voor het super leuke moment samen, ik vond het een waardevolle middag samen!

 

Weide s-16

Na een klein jaar bijna geen familie- & gezinsfotoshoots gedaan te hebben heb ik afgelopen twee weken weer een aantal mooie gezinnetjes kunnen fotograferen. Dit was te gek! Niet alleen het fotograferen zelf was een feestje, ook de gesprekken en het inkijkje in een gezinscultuur van een ander vond ik erg leuk!

 

Weide s-22
Weide s-84

Fotograferen gaat voor mij niet alleen over camera’s

Het heeft een reden dat ik afgelopen jaar vrijwel geen gezinnen en families gefotografeerd heb. Namelijk, ik was de plezier en de focus er in kwijt. Ik heb in de afgelopen maanden kunnen na denken en ben tot de conclusie gekomen dat het zeker wél bij mij past om gezinnen te fotograferen. Want ik houd van een samenzijn. Ik houd van liefde tussen ouders, kinderen en deze twee gecombineerd. Ik ervaar een diepe vrijheid als ik een uur op stap mag met een aantal mensen die van elkaar houden. Met als kers op de taart, prachtige beelden die dít moment bevroren hebben om altijd herinnert te kunnen worden. Daarnaast heb ik ook ontdekt dat ik het wil houden bij gezinnen en dus geen hele families. Ik bedoel daar mee als gezinnen groter zijn dan 6 en/of er drie generaties zijn. Het klinkt misschien een beetje gek om dit zo duidelijk af te bakenen, maar ik leg uit waarom. Een uur(meestal iets langer) fotograferen is precies genoeg voor mij om met een gezin van pakweg 4 tot 7 mensen ontspannen te raken, lekker te kletsen, iedereen te leren kennen en te begrijpen wie iedereen is. Fotograferen gaat voor mij niet alleen over camera’s, de juiste instellingen en de lenzen waar mee ik schiet. Sterker nog ik vind het in zo’n middag veel belangrijker hoe de sfeer is, wat voor karakters ik voor de camera heb en welke liefdestalen er zijn tussen de mensen. Zo kan ik mij écht inleven en tot de kern komen. In een gezinnetje is dat voor mij al een hele mooie uitdaging en in een grotere familie is dat voor mij eigenlijk niet te doen. Daarmee merk ik dat ik het overzicht verlies en dat ik de rol van een regisseur op mij neem en dat vind ik én niet leuk én ik denk dat ik daar niet zo goed in ben.
Oftewel als ik fotografeer kom ik gewoon als Timon met een camera. Wat ik, Timon, het liefste doe is mensen leren kennen, begrijpen hoe ze zijn en ze vertellen dat ze mooi zijn! Dit doe ik door middel van het te zeggen met woorden en met mijn foto’s!

 

Weide s-30
Weide s-19
Weide s-40
Weide s-33
Weide s-43
Weide s-51
Weide s-53
Weide s-49
Weide s-67
Weide s-65
Weide s-60
Weide s-74
Weide s-89
Weide s-76
Weide s-103
Weide s-99
Weide s-97
Weide s-34
timonbothWaarom ik een jaar lang geen familie’s en gezinnen fotografeerde.